1086 Tarløysa, 9. juli:


Jeg var litt stiv og støl i kroppen etter gårdagen, men utover formiddagen ble været i Molde bare bedre og bedre, og jeg fant ut at når jeg først var i dette nydelige området måtte jeg ta meg en liten rekreasjonstur i finværet. Tante Anni anbefalte Tarløysa på Åfarnes, så jeg kjørte fra Molde til Nysetra. Her parkerte jeg høyt, og gikk bare et lite stykke gjennom skogen før jeg var oppe over tregrensa. Fin sti oppover lyngbakken mot steinura, og sannelig var det ikke en slags sti mellom steinene oppover ura også. Jeg syntes høydemeterene gikk lett unna, og plutselig var jeg oppe på Aksla. Og da skiftet fjellet Tarløysa plutselig karakter! Rett over kanten var det nemlig flere hundre meter rett ned i en botn mot Herjevatnet. Den slake krumme formen som Tarløysa har på forsiden mot Åfarnes lurer deg virkelig, for på baksiden er det skikkelig vilt! Fantastisk:) Det var utrolig fint å spasere på kanten innover mot toppen i det nydelige været. Vel oppe brukte jeg godt tid på å nyte synet av tåka som sto rett opp fra botnen på baksida, beundre alle tindene rundt Vengedalen og Romsdalen, og se utover Moldefjorden og tilbake mot byen. Knallfin tur! Og dette må jo være et sinnsykt bra skifjell, så hit må jeg nok tilbake til vinteren:)

Se bilder:
http://photobook.sol.no/shared/album/2993456/tarloysa-09.07.11/1/9f3cf0fd26096196effa3aa95912ffe2

1744 Kvanndalstind, 8. juli:


Jeg er selvfølgelig offshore når årets fjellfestival går av stabelen, men heldigvis oppdaga jeg at de arrangerte turer uka før festivalen også. Og idag skulle turen gå til Kvanndalstind. Jeg sto opp skatidlig og kjørte fra Molde til Vengedalen. Skodda lå tungt ned på hustakene, men asfalten var heldigvis tørr. Jeg var veldig spent på om dette kom til å bli noe særlig... Vel oppe i Vengedalen så vi bare såvidt hånda foran oss, men det var totalt seks stykk som la ivei opp lia fra Hornvatnet. Den første timen vi gikk var det oppholds og tett skodde, men så begynte det å styrtregne.... Og skura varte i en god time. Alt jeg hadde, både klærne på kroppen, og innholdet i sekken ble vått. Jeg begynte å angre på at jeg hadde blitt med... Endelig kom vi opp til breen, og vi begynte å ta på oss seler og tau. Og sannelig ble det ikke litt lettere vær! Plutselig åpenbarte Kvanndalstind-massivet seg, og vi kunne se alle pinaklene vi skulle passere og klatre opp på:) Nydelig:) På vei over breen skein det skikkelig opp, og når vi begynte på klyvinga var det strålende sol!!! Noe skodde lekte fremdeles rundt og gav ekstra spenning i landskapet:) Klyvinga og klatringa var enkel nok til at jeg kosa meg hele veien, og jeg likte ekstra godt de partiene hvor vi bare spaserte bortover eggen innover mot toppen. To siste taulengder opp til toppunktet og plutselig var vi oppe! Fantastisk fjell! Nydelig utsikt! For en følelse! Vi rappellerte ned igjen til eggen, og fortsatte tilbake bort til Torshammeren. Dette er en pinakkel på litt over 20 meter rett opp fra toppryggen. Her ville alle prøve seg, og alle kom til topps! Her oppe var det luftig! Resten av turen tilbake var bare kos i solsteiken, og nå fikk vi sett det fine landskapet vi hadde gått i skodde de to første timene av turen også:)

Se bilder:
http://photobook.sol.no/shared/album/2993384/kvanndalstind-08.07.11/1/5bbf3dc1d743a3d2ba5fdee5deb7a807

205 Kvernberget, 7. juli:


Jeg skulle kjøre til Molde, og egentlig bare lade opp til morgendagens stortur. Men jeg tenkte det kunne være lurt å løse opp litt i motbakkemusklene etter turen igår. Derfor ble det til at jeg stoppa ved Kvernberget i Kristiansund på vei sørover. Det gikk veldig kjapt opp på de fine svabergene, og utsikten er fantastisk god til tross for få høydemeter. Fin avveksling på bilturen:)

Se bilder:
http://photobook.sol.no/shared/album/2993370/kvernberget-07.07.11/1/16d23a0eb13836c0bbf6a6f1adced05a

821 Todalsfjellet, 6. juli:


Vi våkna som vanlig til havskodda ned på hustakene, men det tok ikke lange tida før sola hadde brent igjennom. Jeg og Edvard hadde avtalt tur til Todalsfjellet med Siri, og i ettitda møttes vi på Kjelklia. Nå var det blitt strålende sol fra skyfri himmel, selv om Siri kunne fortelle at skodda lå tjukk på Hellandsjøen. Det er veldig lokalt når det er sol både på Øra og Aure, mens det er skodde på Hellandsjøen! Vi kjørte til Todalen, og fortsatte hele veien opp til Todalssetra hvor stien begynner. Her er det bare en kort rusletur inn til foten av fjellet, og så bærer det rett opp! Det var slitsomt i varmen opp bratta. Vel oppe av skogen kunne vi beundre en nydelig utsikt ned gjennom Todalen, før vi fortsatte innover fjellet i nydelig høyfjellsterreng. Men lenger inn i landet kunne vi høre tordenskrallene og se regnskurene... Turen innover mot toppen gikk lett, og endelig kunne vi konstantere at utsikten fra toppen var mye bedre enn jeg husket! Det har kanskje sin grunn i at to av de tre gangene jeg har vært her har det vært skodde... Vi så iallefall mye av Aure og Hemne, og Hitra og Smøla også. Oppholdet på toppen ble litt amputert, siden tordenbygen nærmet seg faretruende, og vi hadde liten lyst til å være på toppen hvis den skulle komme over oss. Men det viste seg at bygen løste seg opp, og alt vi fikk var et par regndråper i nederste delen av lia ned mot setra igjen:) Kjempefin tur, i noe av det flotteste fjellandskapet Aure har å by på :)

Se bilder:
http://photobook.sol.no/shared/album/2991987/todalsfjellet-06.06.11/1/b325bfa0a6653f2b0c5c32642740f756

619 Knypen og 689 Litlknypen, 4. juli:


Det var finere vær idag, og jeg fant ut at jeg rakk en fjelltur før brødbaking og rabarbrasyltetøykoking. Jeg kjørte opp Bjøringdalen og starta opp lia i retning Knypen. Jeg tyna litt og var dermed raskt oppe på toppen. Det var mye triveligere her oppe enn sist jeg var her! Men jeg hadde lyst på mere tur, så dermed rusla jeg videre innover ryggen mellom Knypen og Litlknypen. Merkelig nok er Litlknypen den høyeste av de to toppene. Jeg fant en fin sti opp bratta, og fikk det plutselig travelt med å komme meg på toppen før skodda kom. Desverre rakk hele dalen å fylles av skodde før jeg kom opp, og jeg fikk heller ikke sett noe særlig i retning Kuvatna. Men det var veldig stilig å sitte i steiksola på toppen og se på skodda som jaga forbi på alle kanter under meg! Men tilslutt ble toppen også slukt av tåka, og jeg måtte prøve og finne veien hjem igjen. Plana var egentlig å gå ned til Torsetvatnet, fram til Nordsetrene og videre ned til bilen. Men siden jeg ikke har vært her før, og ikke visste hvor langt nede skodda lå, valgte jeg å følge ryggen tilbake mot Knypen. Da hadde jeg referanse nok, det var bare å holde seg på høyeste punkt hele veien. Turen tilbake over ryggen gikk greit, selv om jeg ikke så stort, og så fort jeg kom tilbake på stien fra Knypen, som er både tydelig og merket, var det jo enkelt å finne veien ned igjen. Spennende og fin tur, som jeg må gjøre om igjen en gang, sånn at jeg får med meg utsikten i retning Hemne også. Dessuten er det flere fjell der inne som fortjener et besøk:)

Se bilder:
http://photobook.sol.no/shared/album/2990586/knypen-og-litlknypen-04.07.11/1/03fe526b12d7f45b16c665325a8f8989

579 Bergefjell, 3. juli:


Temperaturen har steget fem grader, så idag var det hele 15 varme! Juhu! Lett regn da vi starta fra Fuglvågen, men da vi kom opp på ryggen ble det oppholds og riktig så fint innover mot toppen. Morsomme skyer gav litt liv i landskapet idag, og heiloen var krakilsk:)

Se bilder:
http://photobook.sol.no/shared/album/2990099/bergefjell-03.07.11/1/ad05e3f5f586cbcf106759cce9b889a1

722 Fonna, 2. juli:


Vi er tilbake i gamlelandet, og kan konstantere at ingenting har skjedd på værfronten mens vi har vært borte:( Grått, vått og kaldt! Derfor tok vi bare en kjapp treningstur til Storfonna, for å få gjort unna enda en 4fjell-topp, og for å varme opp til ei styrketreningsøkt i hallen på Nordlandet etterpå:)

90 Le Chateau, 27.juni:


I fortvilelsen over midt-norsk junivær har vi likegodt rømt til Nice for noen dager. Og det gjør godt for en solhungrig kropp! Sol fra skyfri himmel, 30 grader og deilig temperatur i Middelhavet:) Jeg måtte selvfølgelig opp på byens utsiktspunkt, så vi tok likegodt med oss frokosten til Le Chateau, med nydelig utsikt til gamlebyen og stranda:)

Se bilder:
http://photobook.sol.no/shared/album/2990010/le-chateau-27.06.11/1/6d31b981fd6eff73f939eca7a12c5bfe

180 Gullsteinvollen, 25. juni:


Det er fremdeles litt rufsete vær, så turen over Stabben til Inderbergsalen utsetter vi til en dag med tørt fjell. Derfor ble det til at vi gikk en tur til Gullsteinvollen istede, siden det er med på årets 4fjell. Vi fikk brukbart vær innover skogsveien, og tok oss også tid til å låse oss inn på hytta for å inspisere den. Fin turistforeningshytte:)

Se bilder:
http://photobook.sol.no/shared/album/2989814/gullsteinvollen-25.06.11/1/93e63dc9446df9a4de72e956dca3ea06

1162 Resfjellet, 22. juni:


Utover dagen klarna det opp, og vi så faktisk toppen av Resfjellet da vi gikk innover myrene under Mjukin. Varmt og godt var det også:) Men selvfølgelig rakk skodda å samle seg rundt toppen før vi rakk oss opp dit... Så utsikten ble det lite av. Men en fin tur i nydelig høyfjellsterreng det fikk vi likevel:)

Se bilder:
http://photobook.sol.no/shared/album/2985284/resfjellet-22.06.11/1/3619c6a0e4cee86ab153eb07ca2bebbf

952 Raudfjellet 21. juni:


Været er ufyselig for tida, men jeg hadde likevel lyst på noen dager på hytta. Det er lenge siden siste jeg har vært der nå. Vi kjørte oppover på formiddagen, og det frista egentlig ikke så mye med tur i regnværet. Så vi kosa oss inne til langt utpå ettermiddagen før vi endelig fikk se små glimt av toppen på Raudfjellet som kom fram fra skodda. Vi kjørte til Hølstoen, og fulgte den fine stien innover myrene og opp fjellsida. Etterhvert kom vi selfølgelig opp i skodda, så oppholdet på toppen ble kort. Været til tross, vi kom oss da iallefall ut en tur:)

Se bilder:
http://photobook.sol.no/shared/album/2985280/raudfjellet-21.06.11/1/2d5a69b39a13e447e9a4d80f2d5c9fdf